Foodporn.

Saker jag alltid har hemma, som vegan; 
Oatly iMat Fraiche: Är som creme fraiche. Supersmidigt och jag har det till typ allt. Asbra sås om man blandar med tacokrydda och lite sweet chilisås, funkar utmärkt atr ha som det är i pasta för att göra det krämigare (gärna blandat med majs), man kan ha det till chipsdipp eller vad som helst.
Krossade tomater: grunden i alla grytor/linssoppor/röror osv. 
Majs: Gott i typ allt. Funkar skitbra som "snack" om man, som jag sällan har onyttiga saker hemma. 
Nötter: Oftast jordnötter. Funkar asbra till mellis/när man bara är sugen på något/ när man inte hinner äta frukost. 
Lök: Behöver det ens en förklaring?
Sweet chilisås: Till veganska schnitzlar, att blanda sås med, ha som smaksättare osv. 
Lingonsylt: Ifall man gör pannkakor, äter potatisbullar, k*ttbullar, och så har jag det i havregrynsgröten på morgonen. 
Pasta och Ris: just bcs.
Grönsaksbuljong: Till alla grytor/soppor!
 
Alltså shit, har tänkt på mat HELA DAGEN. Har ätit lunch två gånger och jag är så mätt att jag spricker men ändå fortsätter jag äta nötter. Har dessutom gjort storkok med matlådor så nu finns det massvis med färdigmat! Funderade på om jag skulle laga ännu mer och frysa in, men jag har fan inte fler matlådor /;
Att bli vegan har fått upp mitt matintresse typ 346%, tycker det är jätteroligt och lyckas faktiskt göra god mat dessutom. Förut var jag himla dålig på det. 
 
Har ni några awesome grejer ni alltid har hemma, eller veganrätter man bara måste prova, som inte kostar mycket? Hit me up!
 
Blir en gammal matbild idag (:
 
 

Kommentarer:

1 Lilly:

skriven

Mumms vad gott! Vi har börjat äta jättemycket vegetarisk tacos här hemma.

Märker att du inte heller får sådär jättemycket kommentarer på din blogg så nu tänkte jag ta mig lite tid att verkligen läsa dina inlägg nu när jag sitter här med världens mensvärk så jag nästan vill spy. Men man kan inte lägga till din blogg på bloglovin så kanske är därför? Vad har hänt?

Svar: Men söt! Hmm, ja kanske. Jag har själv aldrig använt något som bloglovin eller liknandw utan bara sparat bloggar i bokmärkesfältet men är det så att folk använder sånt får jag la fixa tillbaka det, tack! (:
Janie

2 Lilly:

skriven

Ja, det tycker jag lätt att du ska göra.

3 Clara:

skriven

Mitt matintresse har också blivit större sedan jag blev vegan! Har börjat tycka om massvis med saker jag inte tyckte om tidigare, som sötpotatis, lök, hummus, pesto och soltorkade tomater.

Saker jag brukar ha hemma är krossade tomater, kikärtor, bönor, lök, färska dadlar, fryst spenat (till smoothie), frysta bär (till smoothie och topping på gröt/yoghurt) och havregryn.

Svar: Har inte börjat gilla något nytt än,kanske kommer haha! Najs, dadlar alltså!
Janie

Kommentera här: